Product Ontwerp

Projecten

Molen uit 3D Printer

Hoe kun je beter leerlingen enthousiast maken over Techniek dan een fysiek voorbeeld uit de 3D Printer? Door het maken van een herkenbaar voorwerp die ze gaaf zullen vinden. Om het nog interessanter te maken, werkte ik met elektrische componenten. Ik verzamelde een motor, batterij en knop en toen ontwierp ik een molen in Solidworks die, zonder lijm, klikbaar in elkaar gezet kan worden.

Gedurende een week heb ik deze getoond aan de leerlingen en ze waren zichtbaar geïnteresseerd in hoe ik hem had gemaakt, hoe hij werkte en wilden hem maar al te graag vasthouden en de knop indrukken.

Fietsverlichting

Misschien ken je het wel, je loopt 's avonds naar je fiets en je fietslamp is gestolen. Of: je vergeet je fietslamp.

Met dit fietslicht hoef je hier geen zonder meer over te maken, hij is niet makkelijk los te halen, want dat is helemaal niet nodig. Met een tie-wrap zet je hem vast.
Om hem aan te zetten gebruik je geen knopje, nee je gebruikt een spijker. Deze spijker zit op de speciaal ontworpen sleutelhanger en is er makkelijk uit te halen maar gaat niet uit zichzelf los.
Mijn gedachte achter dit ontwerp was een unieke fietsverlichting die aan gaat op een bijzondere manier.

Goggle Eyes

Tijdens mijn half jaar durende stage was het herontwerp van de timer en de bril van het spel Goggle Eyes mijn hoofdopdracht.

Twisted eyes- zoals het in Nederland genoemd wordt, is een grappig familiespel waarmee je elkaars tekeningen moet raden, maar het wordt nog moeilijker: de tekenaar moet een bril met wazige lenzen opzetten en heeft maar een x aantal seconden de tijd om te schetsen!

Tijdens het ontwerpproces is rekening gehouden met ergonomie, safety en designrules. Aan het einde van mijn stage werd het product in productie genomen. Het product wordt momenteel internationaal verkocht.

Babymover

Tijdens de Minor Allround Designer heb ik een half jaar zelfstandig gewerkt aan het Project Babymover voor Koelstra BV.

Het resultaat is een kindvervoersmiddel met verstelbare bak, waardoor er zowel in gezeten als gelegen kan worden, die een langere levenscyclus heeft dan huidige producten. Daarnaast zijn alle onderdelen weer uit elkaar te halen.

De bak is gemaakt van een EVA, waardoor hij comfortabel om het kind kan vormen, de structuur is gemaakt met de GAIM methode: gas injectie spuitgieten.

Philips Groomer

Tijdens de minor Allround Designer hielden wij een internationale workshop week. Vijftien groepen van 1 Franse student en 2 Nederlandse studenten gingen bezig voor het bedrijf Philips om een product te ontwerpen dat viel binnen 1 van de 3 categorie├źn. Wij kozen de onervaren groep van 15 tot 25 jaar en ontwierpen een product dat herkenbaar kan zijn voor deze doelgroep, onder andere omdat het aspecten heeft van een gameconsole.

Naast dit product hebben wij ook een app gemaakt waarbij deze groep kan zien hoe een baard of snor bij hem staat.

Aan het einde van de week presenteerden wij voor Philips: onze groep won de challenge

Chair

De opdrachtgever was Studio Van Den. De oprichter van dit bedrijf, Jesse Nelson van den Broek, had meerdere schetsen van producten die hij nog niet uitgewerkt had. Wij kregen de opdracht om een schets uit te kiezen en om deze realistisch te modelleren in Solidworks en vervolgens te renderen.

Alle onderdelen zijn gemaakt in Solidworks en gerenderd in Keyshot.

Princess Fryer

Deze opdracht was voor het bedrijf Princess. Dit is een friteuse zonder vet. Het is een verbetering van de Fat Free Fryer. Hij past goed in het assortiment van Princess.

Unieke S-vorm De unieke S-vorm is een resultaat van een van de tests tijdens dit project. Deze S-vorm is in de mand verwerkt, hierdoor vallen kroketten en snacks niet kapot, maar rollen ze over deze vorm. Daarnaast is er een scheiding, voor als je meerdere snacks of frites wilt frituren.

Telefooncase

Reden voor project: de HEMA-opdracht van 2013. Het thema voor deze opdracht was "Organiseer".

Dit hoesje is niet alleen bescherming voor je telefoon, maar ook een pasjeshouder! Je kunt er twee pasjes, meerdere visitekaartjes, briefgeld, foto's etc. in bewaren.

Je hebt immers altijd je telefoon bij je, maar om altijd je grote portomonee mee te nemen?
Het hoesje is ideaal voor tijdens fietstochten, het uitlaten van de hond, het doen van boodschappen, bij wandelen en bij nog veel meer activiteiten!

Het model is in Solidworks gemaakt en het prototype is 3D-geprint bij Shapeways.

Serious Game: Adapt or Die

Met een groep van 5 personen zijn wij 4 maanden bezig geweest met het ontwikkelen van een Serious game waarbij Biomimicry centraal staat. De naam, inhoud en gameplay is door onze projectgroep ontwikkeld.

Het spel start in het midden en het doel van het spel is om zo snel mogelijk naar de buitenste 4 zwarte vlakken te gaan, dit kan echter alleen door kennis te vergaren over Biomimicry door middel van de kenniskaarten. Pas je aan aan je omgeving of wordt bedolven onder de lava.

Parfum flesjes Salsa Dance

Als danseres moet je altijd lekker ruiken. Nog beter: iedereen in de zaal moet het gevoel van je dans zien, voelen.. en ruiken.

Dit heerlijke geurtje kan beschreven worden als een geur voor tijdens het salsa dansen, wat uiteraard ook weer terugkomt in de vorm van het flesje.

Naast de vrouwelijke variant is er ook een mannelijk geurtje beschikbaar.

Dierenbegraafdoosje

Begraaf je dier op een natuurlijke manier.

Van Paperfoam kregen wij de volgende opdracht: Bedenk een product dat past in de categorie cosmetica of bouwmarkt.
Na een uitgebreid onderzoek kwamen bij het idee van een dierenbegraafdoosje, aangezien het voor jonge kinderen moeilijk is om het overlijden van hun jonge dier te verwerken. Dit product vervangt de container en schoenendoos.

Daarnaast is Paperfoam een biologisch afbreekbaar product, waarmee je tijdens het begraven van je huisdier ook een beetje denkt aan het milieu.

Schetsen

}