3D Printen

3D printing is a process of making three dimensional solid objects from a digital file.

3D geprinte objecten

3D Printing

Learn more about it

3D Printen in Harderwijk

In maart 2013 heb ik een zelfbouw 3D Printer, de prusa I2 aangeschaft. In oktober 2014 heb ik de Prusa I3 met Dual Extruders zelf gebouwd.

Ik bied momenteel 3D print service alleen nog bij uitzondering aan gezien mijn baan in het onderwijs als Techniek-docent. Je kunt altijd contact met mij opnemen en anders zoek ik met je mee naar een andere oplossing. Scholen die hulp nodig hebben met het aanschaffen of gebruiken van een 3D printer en het gebruiken van de software voor ontwerpen en aansturen, help ik graag.

How things are made

Een 3D Printer maakt een object laag bij laag, van onder naar boven. Dit wordt gedaan met gesmolten kunststof. Dit betekent dat ook dat een object niet "in de lucht" geprint kan worden. Hiermee wordt bedoelt dat elke laag, moet "vallen" op de laag eronder. Als dit niet gebeurd, dan zal het object instorten of er minder mooi uitzien. Het is mogelijk om een support/ondersteuningsmateriaal te gebruiken, dit is extra materiaal dat achteraf verwijderd wordt. Dit is mogelijk, maar kost wel extra, omdat je meer materiaal hebt en het overtollige materiaal achteraf ook weer verwijderd moet worden. Dit doe ik meestal met een hobby/precisiemesje en een Dremel met meerdere opzetstukken. Soms hoeft er geen support gebruikt te worden, als u twijfelt kunt u hierover contact met mij opnemen.

Specificaties

- Prusa Mendel I2
- Prusa I3 Dual Extruder (2 printkoppen)

Max. afmetingen:
Prusa I2: lxbxh: 18cm x 18cm x 9cm

Prusa I3: lxbxh: 18cm x 15cm x 15cm
Layer height/Laaghoogte: 0.04mm - 0.4mm

Medium quality 0,2mm
Startkosten: 5,00 euro
Bij meerdere onderdelen 0,50 voor ieder extra onderdeel

PLA
€ 0,25 per cm3
wit, zwart, transparant, oranje, lichtgroen, lichtblauw, donkergroen, rood, roze, donkerblauw, paars, donkergroen, grasgroen, houtskleur bruin, roodpaars, koninklijk blauw, donkergeel, lichtgeel, goudgeel, geel, violet, lichtgrijs, khaki, huidskleur, marineblauw, caramel
Indien de kleur er niet bij zit of u de kleur wilt zien, kunt u contact met mij opnemen.

PLA
€ 0,35 per cm3
glow in the dark blauw
glow in the dark wit -> groen

FlexPLA
€ 0,75 per cm3
wit, enkel kleine onderdelen

Als u een calculatie wilt, kunt u contact met mij opnemen en een .stl naar mij opsturen van het ontwerp.
Uiteraard kunt u ook met een idee of bestaand product bij mij komen en dan ontwerp ik dit voor een meerprijs. Dit is soms echter wel tijdsintensief en verhoogt de prijs tot wel 4 x de print-prijs.
Afhankelijk van de periode van het jaar, kan ik aangeven of ik hier de tijd voor heb of dat ik je doorverwijs naar iemand anders.

}