3D Printen

3D printing is a process of making three dimensional solid objects from a digital file.

3D geprinte objecten

3D Printing

Get your object 3D Printed

3D Printen in Harderwijk

In maart 2013 heb ik een zelfbouw 3D Printer, de prusa I2 aangeschaft. In oktober 2014 heb ik de Prusa I3 met Dual Extruders zelf gebouwd.

Ik bied momenteel mijn 3D print service aan voor iedereen die een kleine hoeveelheid objecten zoals sleutelhangers, prototypes en andere objecten wil laten maken. Aan de rechterzijde kunt u de specificaties van mijn printers vinden en de kleuren die ik aanbied. Hier staan ook mijn standaard prijzen voor objecten per cm3. Als je wilt weten hoeveel cm3 your objects op mijn 3D Printer is, kunt u contact met mij opnemen en dan zal ik een calculatie maken.

How things are made

Een 3D Printer maakt een object laag bij laag, van onder naar boven. Dit wordt gedaan met gesmolten kunststof. Dit betekent dat ook dat een object niet "in de lucht" geprint kan worden. Hiermee wordt bedoelt dat elke laag, moet "vallen" op de laag eronder. Als dit niet gebeurd, dan zal het object instorten of er minder mooi uitzien. Het is mogelijk om een support/ondersteuningsmateriaal te gebruiken, dit is extra materiaal dat achteraf verwijderd wordt. Dit is mogelijk, maar kost wel extra, omdat je meer materiaal hebt en het overtollige materiaal achteraf ook weer verwijderd moet worden. Dit doe ik meestal met een hobby/precisiemesje en een Dremel met meerdere opzetstukken. Soms hoeft er geen support gebruikt te worden, als u twijfelt kunt u hierover contact met mij opnemen.

Specificaties

- Prusa Mendel I2
- Prusa I3 Dual Extruder (2 printkoppen)

Max. afmetingen:
Prusa I2: lxbxh: 18cm x 18cm x 9cm

Prusa I3: lxbxh: 18cm x 15cm x 15cm
Layer height/Laaghoogte: 0.04mm - 0.4mm

Medium quality 0,2mm
Startkosten: 5 euro
Bij meerdere onderdelen 0,50 voor ieder extra onderdeel

PLA
€ 0,25 per cm3
wit, zwart, transparant, oranje, lichtgroen, lichtblauw, donkergroen, rood, roze, donkerblauw, paars, donkergroen, grasgroen, houtskleur bruin, roodpaars, koninklijk blauw, donkergeel, lichtgeel, goudgeel, geel, violet, lichtgrijs, khaki, huidskleur, marineblauw, caramel
Indien de kleur er niet bij zit of u de kleur wilt zien, kunt u contact met mij opnemen.

PLA
€ 0,35 per cm3
glow in the dark blauw
glow in the dark wit -> groen

FlexPLA
€ 0,75 per cm3
rood en wit, enkel kleine onderdelen

ABS
€ 0,60 per cm3
zwart

Als u een calculatie wilt, kunt u contact met mij opnemen en een .stl naar mij opsturen van het ontwerp.
Uiteraard kunt u ook met een idee bij mij komen en dan ontwerp ik dit voor een meerprijs.

}